CALLBACK
Dit navn
Din telefonnumer

Udfuld numre fra billedet

About Ukraine?

Om Ukraine for de danske landmænd.

Ukraine er et Hjemland af Andriy Shevchenko og Klitschko brødre, akademiker Paton og Koroljov; et sted med enestående natur-og menneskeskabte attraktioner, venlige og et land med et åbent hjerte.

 

  Land og folk.

        1. Generelle oplysninger
        2. Uddannelsessystem
        3. Valuta, indkomst, levestandard
        4. Religion og kultur. Ferier og weekender
        5. Madkultur
 

 Links:
  Offentlige websteder
  Universiteter 

      Geografiske placering, landbrugs traditioner og unikke sorte jord tildele Ukraine som et landbrugssamfund. 24 regioner i landet er godt repræsenteret sådanne områder som: dyrkning af afgrøder, malkekvæg, svin opdræt, dyrehold, vegeculture, fjerkræ opdræt, og mange andre.
       Alle ansøgere fra Ukraine har enten husstand eller arbejdet i den private / statslige bedrifter. Ukrainerne er hårdtarbejdende, ansvarlige og venlige.

 

 

1. Generelle oplysninger om landet.

Hovedstad: Kiev
International kode med telefonisk kommunikation. +380
GMT 2 timer
Sprog: Ukrainsk
Religion: Kristendom
Valuta: 1 Hryvnia = 100 kopiykas

      Ukraine i sin nuværende status - et ungt, stort og et land i hurtig udvikling. Ukraine ligger i den centrale del af Østeuropa og - det er det største land som ligger helt i det europæiske område. Hovedstaden i Ukraine Kiev. Dens samlede areal er 603,7 tusinde km ², svarende til 5,7% af hele Europa. Ukraines grænser med 7 forskellige lande: Rusland i nord og øst, Hviderusland i nord, Polen i vest, og desuden har de fleste af de kyst til Sortehavet i syd. Ukraine har også små grænser med Slovakiet, Rumænien, Moldova og Ungarn i syd-vest.
      Befolkningen i Ukraine (1. marts 2008) er ca 46.32 millioner mennesker. Ukraine er opdelt i 24 regioner, 2 byer i Central-underordnelsesforhold (Kiev og Sevastopol), og territorial autonomi - Den Autonome Republik Krim. Derudover er der 490 distrikter, 118 distrikter i de byer, 29.906 lokaliteter (458 byer, 884 byer og 28.564 landsbyer).      Mere om Ukraine: http://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine

 

 

2. Uddannelsessystemet i Ukraine

       I dag er der 951 videregående uddannelsesinstitutioner på alle niveauer af akkreditering i Ukraine, der sikrer kvalitet uddannelse til mere end 500 specialiteter. I marts 2005 tiltrådte Ukraine Bologna-systemet, og er en aktiv deltager i de europæiske videregående uddannelser udvikling.
       Generelt er der næsten to og en halv million studerende i ukrainske højere universiteter i dag, hvoraf de fleste er indskrevet på de statslige universiteter (88%). Uddannelsesmæssige niveau af ukrainerne er høj. Opmærksomheden henledes på kandidater fra højere læreanstalter, der er anført nedenfor.

  Bedste landbrugs universiteter i Ukraine:

 1. National Agrarian University (Kyiv
 2. Sumy National Agrarian University
 3. Kherson State Agrarian University
 4. National Technical University of Agriculture, named after Peter Vasilenko
 5. Kharkiv National Agrarian University, named after Dokuchaev
 6. Lugansk National Agrarian University
 7. Bilotserkivskii State Agrarian University
 8. Odesa State Agrarian University
 9. Lviv State Agrarian University
 10. Poltava State Agrarian Academy

 

3. Valuta, indkomst, levestandard.

     Den nationale valuta i Ukraine - Hryvnia. I 2008 anerkendte Kommissionen om æstetik i den internationale Finance Bank i Hryvnia smukkeste valuta i verden, men desværre ikke særligt pålidelige. Den finansielle krise har sænket Hryvnia kursen mod større valutaer (næsten to gange). Kursusen i begyndelsen af september 2009 var som følger:

100 USD = 798.9000
100 EUR = 1147.5400
100 GBP = 1306.3980
100 DKK = 154.1729

     Ukrainere holder ofte deres opsparing i den amerikanske dollar, før den finansielle krise, lønninger blev talt i henhold til dollaren tilsvarende. Hovedparten af lånene blev udstedt i samme valuta.  

     I øjeblikket er den gennemsnitlige løn i landbrugs-området er omkring 130 $ (kr. 674).
Den gennemsnitlige løn i det land, er omkring 230 $ (kr.1.192 )
     Levestandarden i Ukraine er et af de laveste i Europa, men ikke desto mindre ukrainerne er den nation med høje moralske og kulturelle værdier.

Mere information om den ukrainske valuta: http://en.wikipedia.org/wiki/Uah
National Bank of Ukraine: http://www.bank.gov.ua/Engl/default.htm

 

4. Religion og kultur.

     De fleste af ukrainerne hører til den kristendom (37% tilhører den ukrainske ortodukse kirke, 12% - af Kiev-patriarkatet, 4% - at de ukrainske autocephalous kirken, 12% - at de ukrainske græsk-katolske kirke, 3% - til romersk-katolske kirke). 27% af troende er protestanter. 4% af befolkningen tilhører de andre religioner.
     Over 75% af ukrainerne er tolerante over for mennesker af andre religiøse synspunkter. Kvinder er mere religiøse end mænd. Oftest er spørgsmålet "Hvad vil du finde i en religion?" Er svaret "det hjælper dig med at finde indre fred og glæde", "det giver dig støtte i vanskelige tider".
     Den slaviske hedenske religion blev spredt forud for vedtagelsen af kristendommen i Ukraine, der førte til tilslutning af de to religiøse kulturer og fremkomsten af rige, interessante traditioner i det ukrainske folk. Højtiden for julen, kan påske ikke fejres uden gamle ukrainske trationer - kutya (ritual erindringsmønter fad af slaver, er det en grød kogt fra hele kerner af hvede), Pysanka (specielt dekorerede æg, som folk giver hinanden til påske)
     Ukrainerne er veluddannede, ikke-modstridende, religiøse.

Den officielle helligdage i Ukraine:

    • 1. januar — Nytår
    • 7. januar — Jul
    • 8. marts — Kvindernes internationale kampdag
    • April-maj — Påske (i den ortodukse kalender)
    • 1. maj — Labor Day
    • 2. maj — Labor Day
    • 9. maj — Victory Day
    • Maj-juni — Trinity (i den ortodukse kalender)
    • 28. juni — Grundlovsdag
    • 24. august — Uafhægingheds dag

 

5. Madkultur

     Blandt de slaviske køkkener ukrainske har en lov, der kaldes de mest mangfoldige og rige. På grund af historiske og geografiske forhold det var påvirket af tysk, ungarsk, litauisk, russisk, polsk, tyrkisk, Tatar og andre køkkener.
    

     Den foretrukne og mest anvendte produkt i den ukrainske køkken er svinefedt i alle former. Dens anvendelse er meget varieret. I fødevareindustrien det bruges rå, syltede, røget, stegt, kogt, kogte, og er det fedt grundlaget for de fleste af de retter.


     En af ukrainske retter, der indgår i menuen for det internationale køkken, er Borsch. Til fremstilling af den traditionelle ukrainske Borsch det normalt anvendes op til 20 forskellige typer af produkter. Det er derfor, det har en særlig høj kvalitet, smag og næringsværdi.
     Et anden "varemærke" for Ukraine er en variant af varenyky "- boller fyldt med ost, kartofler, kål, og i sommer - med bær og traditionelt serveres med creme fraiche og andre mejeriprodukter.
     Desserter og kager er også meget originalt - en række søde kager, "puhkenyky", kiks, æble "solozhenyky", "pampushky" og kiks.
     Den ukrainske læskedrikke er også god - kvasses, kissels, muselets, berømte uzvar (kompot af tørrede frugter) og honning, samt ukrainske likør - blommebrændevin kaldet "Slivovica", cherry brandy, "Ternivka", "Zapikanka". I Krim og Karpaterne er produceret mange typer af førsteklasses vine og champagne.

 

    

Regeringens hjemmesider:
  The Verkhovna Rada i Ukraine http://portal.rada.gov.ua/rada/control/en/index
  Formand http://www.president.gov.ua/en/
  Ministerkabinet Ukraines http://www.kmu.gov.ua/control/en
  Supreme Court of Ukraine http://www.scourt.gov.ua/
  National Bank of Ukraine http://www.bank.gov.ua/Engl/default.htm

 

    

Universiteter:
1. National Agrarian University (Kyiv)
2. Sumy National Agrarian University
3. Kherson State Agrarian University
4. National Technical University of Agriculture, named after Peter Vasilenko
5. Kharkiv National Agrarian University. VV Dokuchaeva
6. Lugansk National Agrarian University
7. Belotserkovskii State Agrarian University
8. Odessa State Agrarian University
9. Lviv State Agrarian University
10. Poltava State Agrarian Academy

Uddannelse i Ukraine: http://www.ednu.kiev.ua/